Elon Musk ezúttal is megtartotta a szavát és ígéretének megfelelően egy újabb nagy lépést tesznek előre. A Tesla ugyanis július 28-án megkezdi legújabb autójának, a Model 3-nak az értékesítését. Ez a típus különösen kiemelt figyelmet kap mind a gyártó, mind pedig a piac irányából, hiszen az eddigi Model S-hez és Model X-hez képest jóval olcsóbb, kvázi “népautó” lesz. Márpedig a jelentősen alacsonyabb árnak köszönhetően sokkal szélesebb körnek válik elérhetővé az elektromos autózás. A Tesla a Model 3-astól egyfelől az eladási számok meredek emelkedését, másrészt pedig pénzügyi oldalról nyereségessé válást várja.  Musk a Twitteren megjelent közleménye szerint július 28-án egy buli keretében adják át az első 30 darab Model 3-ast a megrendelőknek.

Ezután augusztusban további 100, majd szeptemberben már 1500 darab kerül a vevőkhöz. A kitűzött cél pedig az, hogy 2018-ban hetente 10 ezer(!), azaz éves szinten nagyjából félmillió Model 3 gördüljön le a szalagról. A gyártósor gyakorlatilag készen áll, a korábbi tervekhez képest 2 héttel hamarabb indíthatják a végleges szériagyártást, e hét péntekén pedig már a legelső, végleges szériaszámmal rendelkező példány is legördülhet. Az érdeklődés egyébként óriási a Model 3 iránt, aki most rendeli meg magának, az leghamarabb 2018 közepén juthat hozzá az autóhoz. Az előrendelések alapján nagyjából 400 ezer példánynak már megvan a gazdája, ami egy igen bíztató startot vetít előre. Sajnos a Tesla továbbra sem képviselteti magát hazánkban, de ahogyan a Model S és Model X, úgy a Model 3 is felbukkan előbb-utóbb a magyar utakon.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSEngadget
MEGOSZTÁS
Rusi

Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)