Az iOS platform piaci részesedése a fasorban sincs az Androidhoz képest, ám úgy tűnik, hogy nem akadályozta meg az Apple-t abban, hogy bizonyos fronton mégis a nagy vetélytárs fölé emelkedjen. A jól ismert elemzőcég, a Strategy Analytics szerint ugyanis az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus a két legnépszerűbb modell a világon.

iPhone 7 és 7 Plus

A vállalat a leszállítások számát és 2017 második negyedévét vette alapul, amikor az iPhone 7 összesen 16,9%-ot mutatott fel, az iPhone 7 Plus pedig 15,1%-ot. A dobogóra a Samsung Galaxy S8, mögé a Galaxy S8+ keveredett fel, méghozzá 10,2 és 9%-kal. Fontos hozzátenni, hogy az Apple még ettől nem generált ugyanennyi eladást, ellenben jól látszik, hogy a készleteket folyamatosan tölteni kellett.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez csupán a Q2-re vonatkozó adat, nem kizárt, hogy a Q3-at már a Samsung nyerte, és akkor még a következő időszakről nem is beszéltünk, amikor nemcsak az iPhone 8, hnaem a Google Pixel 2, a Samsung Galaxy Note 8, valamint az LG V30 is megérkezik majd.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Tamás Zsolt

Sok éve dolgozom már mobilkommunikációs szegmensben, az újságírás és a rádiózás a szenvedélyem, a sales a munkám részét képezi, a jogi tudás pedig a mindennapjaimat segíti.