Egyre inkább terjedő trend, hogy a mobilgyártók szépen lehagyják a 3,5 mm-es jack csatlakozót a készülékeikről, elsősorban a minél vékonyabb, kecsesebb forma miatt. A felhasználók szempontjából ez elég sok bosszúságot okoz, mivel az egyetlen microUSB vagy USB-C csak adapterrel fog működni kedvenc fejhallgatónkkal, arról már nem is beszélve, hogy közben sem adatkábelt, sem töltőt nem köthetünk a telefonunkra. A most kiszivárgott Moto Z2 Force képek és adatok láttán úgy tűnik, van még remény, hogy ez a folyamat megáll vagy visszafordul.

A Moto Z Force igen impozáns látványt nyújt, viszont a Z2 Force vékonyabb lesz elődjénél, ennek ellenére visszakerül rá a 3,5 mm-es audio kimenet. Drasztikus változásokra azért nem kell készülni, az alapforma kicsit több lekerekítést kap, változik az előlapon lévő ujjlenyomat-olvasó is, viszont műszaki oldalról több újdonságot kapunk. Már az előlapra is dupla led villanó kerül, hátul a továbbra is eléggé kiálló kameragyűrűben immár dupla kamera dolgozik majd. Fizikai méretekben minimális eltérés lesz a mostani Z Force-hoz képest, az 5,5 hüvelykes kijelző is megmarad. Bár a ház kicsit vékonyabb lett, remélhetőleg az akkumulátor kapacitása nem lesz kisebb a jelenlegi 3500 mAh-nál.

Ami biztos, hogy a moduláris kialakításról nem kell lemondanunk, a hátlapon egyértelműen látszanak a mágneses érintkezők és a Moto se lenne buta eldobni egy ilyen ügyes megoldást. Várhatóan Snapdragon 835-ös processzorral érkezik a Z2 Force, tehát teljesítményben nem lesz hiány, ráadásul arra is ügyelnek, hogy mindig a lehető legjobban kihasználhassuk a chip nyújtotta akár 1 Gbit-es LTE sávszélességet. Ennek érdekében az antennák kivezetéseit integrálták a teljes oldalkeretbe, hogy a vétel mindig megfeleő legyen. A Moto Z2 Force bemutatásának pontos ideje még nem ismert, ahogy az árról sincs még információ.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSAndroid Authority
MEGOSZTÁS
Több mint egy évtizede foglalkozom a telekommunikáció világával, számos területen kipróbáltam magam, az újságírástól viszont nem tudok és nem is akarok szabadulni. :)