Az Apple iPhone X arcfelismerését elvileg nehezebb átverni, mint a konkurensek megoldásait vagy éppen az ujjlenyomat-olvasót. Pont ezért van az a gyönyörű szenzorsziget a kijelző tetején, hogy ne csak 2D-ben, hanem 3D-ben vizsgálja az arcot, így például egy fotóval nem verhető át, csukott szemmel nem működik, csak akkor old fel, ha ránézel a telefonra.

A nagy amerikai videósok már fel is tették a kicsomagoló videójukat a készülékről és tényleg jól működik. De mi van, ha van egy ikertestvéred, aki pont úgy néz ki mint te? A Mashable végzett egy kísérletet, melyben két ikerpár próbálta ki a Face ID-t. Az egyikük arcát regisztrálták be és a másik próbálta meg feloldani a telefont. Vajon feloldott? Csekkold a lenti videóban:

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.

  • LajosFace

    SPOILER ALERT: Felodotta a másik testvér a telefont. Ebből is látszik, hogy még ennek a technológiának picit fejlődnie kéne a tökéleteshez.

    • Jakesz

      Ennél jobban nem tud hova fejlődni e téren, mert azzal nem lehet mit kezdeni, ha 2 személy szintre ugyanúgy néz ki. Az meg nem opció, hogy a szenzor érzékenységét tovább szigorítják, hogy a legapróbb részletet is vizsgálja az arcon, mert az azzal járna, hogy sok esetben az igazi tulaj sem tudja feloldani, ha pl kinőtt az arcán egy pattanás, vagy ha másnapos.