Emlékeztek a Windows Vistára? A Microsoft eddigi legrosszabbul sikerült és legkevesebb telepítéssel bíró operációs rendszere hivatalosan is a süllyesztőben van. A Vista a Windows XP sikerét szerette volna tovább vinni, azonban ez egyáltalán nem sikerült. A 2007 elején megjelent operációs rendszerre nemrég jelent meg az utolsó publikus frissítés, a Microsoft pedig bejelentette, hogy aki április 11 után is Vistát használ, az ne számítson több hibajavításra, frissítésre, technikai támogatásra.

Környezetemben nem tudnék olyan embert mondani, aki még Vistát használ, úgyhogy nem volt rossz döntés a cégtől, hogy elhagyják, így több erőforrást tudnak fordítani a Windows 10 fejlesztésére.

A Windows 10 háttérképe

A Windows 10 Alkotói frissítés a napokban jelent meg, néhány felhasználónak már fel is ajánlotta a rendszerfrissítést, ami talán az eddigi legnagyobb Windows 10 frissítés és olyan újdonságokat hoz el, mint az újragondolt “játék mód”, ami játék során lekapcsol minden felesleges háttérfolyamatot, így több erőforrás allokálódik oda, ahova szükséges, aztán újdonságként üdvözölhetjük az éjszakai módot, amivel rendszerszinten tudjuk állítani a monitor/kijelző színhőmérsékletét és fényerejét. Az új Paint 3D segítségével 3D-ben is tudunk alkotni majd, okosabb lett a Microsoft Edge böngésző is és még sok más újdonság is van. A Windows 10-et sokan kritizálták amiatt, hogy sok információt gyűjt be a felhasználók szokásairól, viszont az Alkotói frissítésben már látni lehet, hogy milyen adatokat szed a rendszer, és részletesebben is meg lehet szabni, hogy mire adunk engedélyt, noha még mindig nem lehet az adatgyűjtést teljesen kiiktatni.

Ha nem dobta fel a rendszer a frissítést, akkor megteheted manuálisan az ITT található telepítőkészlet letöltésével.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSTechTimes
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.