A Microsoft sem szeretne lemaradni az ideális irodai számítógépek piacáról. Jobb később, mint soha, mondhatjuk időben beállít az Apple mögé a gigacég. Elvileg a világ legvékonyabb LCD monitorával készül az új Microsoft Surface Studio, mely 12.5 mm és 28 inches. Felbontása 4500 x 3000 (3:2 képaránnyal és 192ppi-vel). Természetesen az érintéseket is fogadja, emellett még tollakkal is kompatibilis. Kiterjesztett színskálával is fel lett vértezve, így dizájnereknek vagy fotó / videó szerkesztésre tökéletes lehet. Akár 20 fokos szögben is meglehet dönteni.

Mindenfajta földi jóval el lett látva csatlakozók terén: 4 db USB 3.0, Ethernet, mini DisplayPort, SD-kártyaolvasó és 3.5 mm jack csatlakozó. A dobozban kapunk hozzá billentyűzetet és egeret természetesen, melyek vezeték nélküliek, valamint egy újdonság is helyet kapott a dobozban, a Surface Dial, mely haptic feedback-et ad a felhasználónak, de ezernyi dologra lesz még képes (lásd videó). Más Surface eszközökkel is kompatibilis lesz a kütyü.surface_studio

Az igen húzós 2999 dolláros (kb. 850.000 Ft) árért igazi csúcshardvert kapunk, négy magos Intel Core i5 Skylake processzort, NVIDIA Geforce 980M videókártyát, 8 GB RAM-ot és 2 TB-os hybrid háttértárat, az energiaellátásról a 270 wattos tápegység gondoskodik. A mikrofon beépített, ahogy a 2.1-es hangzás is. Az egész gép egyetlen egy tápkábellel van ellátva, így a kábelezés nem fog gondot okozni semmilyen körülmények között sem.

Az ünnepekre limitált mennyiség kerül csak leszállításra, utána már csak jövő évtől lesz megvásárolható. További részleteket itt találtok, a Microsoft hivatalos weboldalán.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGSMArena
MEGOSZTÁS
Fülöp Zoltán
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook