Nagyon furcsa helyzettel szembesül az, aki ellátogat a Huawei hivatalos EMUI oldalára. Mint az ismert, a kínai gyártó a saját kezelőfelületét, illetve annak bizonyos verzióit elérhetővé teszi a régebbi Huawei és Honor készülékeket használók számára, hogy feltelepíthessék azt saját mobiljaikra. Ám most a főoldalon egy felugró ablak arról tájékoztatja az embereket, hogy minden letöltési linket eltávolítottak és az oldal gyakorlatilag bezárt. Azt hozzá kell tenni, hogy az emui.com-on korábban sem volt elérhető az Európában forgalmazott verziókhoz tartozó szoftver.

Ezt a szöveget leokézva ugyanúgy válogathatunk a típusok között, de azokra kattintva kvázi egy üres oldal jön be, semmilyen információ és link nincs feltüntetve. A korábban itt elérhető képfájlokat egy memóriakártyára másolva lehetett az adott mobilra feltelepíteni, ezt szüntették most meg. Az első mondatban megtalálható indoklás szerint a Huawei a minél kényelmesebb és kielégítőbb szolgáltatás érdekében szüntette meg a lehetőséget és a továbbiakban kizárólag online módon lesznek elérhetők a frissítési csomagok, tehát a készülékek majd automatikusan feldobják a lehetőséget és OTA módon lehet frissíteni majd.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGSMArena
MEGOSZTÁS
Rusi

Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)

  • Name No

    Ez hülyeség, aki ért hozzá miért ne kereshetné meg magának a legjobban megfelelő romot. Csak a Xiaomi ne lépje meg ezt.