A Telenor évente több Okostelefon Akadémiát is szervez, 2016-ban mi is részt vettünk egyen. 2017 első ilyen rendezvényén a mesterséges intelligencia és a digitális tanulás lesz a téma.

2017 egyértelműen a mesterséges intelligencián alapuló személyes asszisztensek éve lesz, legalábbis ami a mobilokat illeti. Ez a technológia megkönnyíti életünket és a február 22-i Okostelefon Akadémián ennek jelenét és lehetséges jövőjét járják körbe.

A rendezvényen kiderül, hogy mit is jelent pontosan a mesterséges intelligencia (AI – artificial intelligence), milyen szerepe van és lehet az okostelefonok világában, illetve hogyan lehet az embereket egyszerűbben, de mégis izgalmasan tanítani digitális eszközökkel.

A 14. Okostelefon Akadémia előadói:

–        Sepp Norbert, az IBM Watson magyarországi nagykövete

–        Szalontay Zoltán, a Telenor vezető üzleti alkalmazás tanácsadója

–        Ádám Péter, a Cellect menedzsere, Alpha 1 programozható robot bemutató

–        Startup eszmecsere: Béres Eszter (Musicating – Telenor Accelerate), Kürti Jerry (Tabello), Várszegi Dávid (Intellisense) és Visy Zoltán (Redmenta) beszélgetése a digitális oktatásról

Az eseményen több kiállító is lesz, ki lehet próbálni a robotpogramozást, ügyességi versenyeken lehet részt venni, tesztelhetitek a HTC Vive VR szemüveget, de a Samsung, a Huawei és az LG is elhozza az MWC előtt bemutatható újdonságait.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ITT tudtok elvégezni. A helyszín az ELTE TTK épületének Gömb aulája, ahol 18.00-tól szinpadi program és a területen kiállítók várják az érdeklődőket. A rendezvény Facebook eseményét ITT találjátok, ahol minden részletet megtudhattok.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.