Alig hűltek ki a Huawei P10 és P10 Plus-szal foglalkozó hírek (sőt!), már itt is van a következő delikvens: a Huawei P10 Lite. Most, hogy tudjuk mivel támad a kínai gyártó a high-end kategóriában, jöhet a középmezőny, ahol tavaly és azelőtt nagyot gurított. Főként a P8 Lite volt népszerű, de rengeteg P9 Lite is gazdára talált. Köszönhetően az ujjlenyomat-olvasónak, a korrekt hardvernek és annak is, hogy az emberek elkezdték komolyan venni és szeretni a Huawei-t!


A készülékről képek láttak napvilágot, nagyon hasonló a megjelent flagshipekhez, de a hátlap üvegből készült és természetesen alumínium a keret. Továbbra is egy kameránk lesz hátul, de sokak örömére (talán), az ujjlenyomat-olvasó is a helyén marad. 

Specifikációit tekintve a következő lehetséges: 5.2 inches FullHD kijelző, a processzor is házon belüli természetesen, Kirin 655 Mali-T830 grafikus gyorsítóval. Állítólag 4 GB RAM-ot is kaphat, vélhetően több verzió lesz belőle megint, akárcsak tavaly és hozzánk csak 3 GB-tal fog érkezni. A kamera 12 megapixeles lehet f/2.2-es rekeszértékkel, míg a szelfiket 8 megapixelessel lőhetjük majd. Természetesen Android Nougat-tal fog jönni.

Hivatalos bemutatóról egyelőre nincsen információnk, illetve azt sem tudjuk, hogy mikor lesz elérhető.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGizmoChina
MEGOSZTÁS
Fülöp Zoltán

Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook