Noha számos esetben döbbentette meg a világot Elon Musk és az ő irányítása alá tartozó cégek, most a Tesla egén viharfelhők jelentek meg. Egyrészt a nemrég bemutatott és óriási érdeklődéssel várt Model 3 gyártásával is gondok vannak (leginkább a darabszámmal), most egy újabb kellemetlen hírt kellett közölniük a nagyközönség felé. El kell halasztaniuk a korábban beharagozott elektromos kamionjuk bemutatóját. A Twitteren közzétett információk szerint ez november 16-án fog megtörténni, azaz még bő 1 hónapot várhatunk a forradalminak ígért újdonság leleplezésére.

Addig is viszont valakinek sikerült lefotóznia a kamion egy példányát álcázás nélkül, elvileg ez már a végleges verzió. Néhány szót szólt Musk a Tesla 3 körüli problémákról, miszerint dolgoznak a gyártás felpörgetésén. Erre nagy szükség lenne, mert már napi 1500 példánynak kellene készülnie, ehhez képest jelenleg 260-nál járnak, a várakozók listája pedig rendkívül hosszú. Ide kapcsolódik még, hogy a Puerto Ricoban lévő akkumulátorgyár se nagyon bírja a rohamot, itt is a kapacitás mielőbbi bővítésére van szükség. Talán most kicsit összecsaptak a hullámok Musk feje fölött, de őt ismerve bizonyára túljutnak a problémákon.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSAutomobileMag
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)