Úgy tűnik a Sony nem hagy fel az erőfitogtatással és továbbra is félévente dobálja piacra a high-end piacra szánt készülékeit. A jelenlegi portfóliót a tavalyi MWC-n (X, XA, X Performance) és szeptemberben, az IFA-n mutatták be (X Compact és XZ), az eladásokról nem nagyon számoltak be, pedig már évekkel ezelőtt is elmonták, hogy nem lesz olyan sok készülék. De a gyártás úgy tűnik nem áll le, futószalagon jönnek az újabbnál újabb csúcskészülékek. Most pedig ismét 4K-s modellel készüléhetnek.

A képen egy a Z5 Premium-nál megismert, Chrome mirror kivitellel büszkélkedő készülék látható. Azt ugye már sejthetjük, hogy a Z-sorozatot nem kívánja folytatni a japán gyártó, így az Xperia XZ Premium elnevezés nem elképzelhetetlen. A dátum május 7-et mutat, vélhetően ekkor mutatkozik be. Az óra pedig 10:35-öt, ezzel talán a Snapdragon 835-re célozva, de ez csak erős spekuláció.

Ezenkívül sok mindent nem nagyon tudunk a készülékről. Az XZ-ből megismert kameraszenzor kerülhet a hátlapra. De az sem kizárt, hogy az MWC-n információkat is megoszt a gyártó, de erre kicsi az esély, ahogy a bemutatkozására is.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGsmArena
MEGOSZTÁS
Fülöp Zoltán

Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook