A HTC bejelentést tett. Május 16-án mutatják be új okostelefonjukat, mely a HTC U névre fog hallgatni. Ezzel kapcsolatban ki is küldték a sajtómeghívót, melyen látható, hogy az “U” betű két oldala befelé hajlik.

Ez – és az ITT látható GIF – arra enged következtetni, hogy a telefon oldala érintésérzékeny lesz, így bizonyos funkciók eléréséhez nem kell majd hozzáérni a telefon kijelzőjéhez, hüvelykujjunkkal, gesztusokkal megoldhatjuk ezeket, így például szelfit is lehet készíteni, megkönnyítve az egykezes használatot.

Ez nem új keletű dolog, lehetett már látni hasonló “Grip UI” prototípust a japán NTT Docomo szolgáltatótól is, a HTC U-ban egy ilyen megoldást fogunk látni.

A készülék 5,5 hüvelykes 2560 x 1440 pixeles kijelzővel, Snapdragon 835 processzorral, 12 MP-es hátlapi és 16 MP-es előlapi kamerával érkezhet, a felület pedig Android 7.1 lesz. A HTC próbálkozik, de vajon lesz sikere?

 

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSTheVerge
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.