A Sony az idei MWC-re négy új készülékkel készült, az Xperia XA és XA Ultra, valamint az Xperia XZ és Z5 Prémium utódjaival.

Az Xperia XA1 elődjéhez híven 5 inches HD felbontású kijelzőt kapott, oldalt nagyon vékony kávákkal, melyek hiánya alul és felül látszódik meg igazán, így egy hosszúkás készüléket kapunk. Az Xperia XA1 Ultra már 6 inches FHD kijelzővel bír, viszont mindkettejüket ugyanúgy a MediaTek Helio P20-as chipset hajtja (4×2.3 GHz + 4×1.6 GHz) 3 GB (XA1), illetve 4 GB (XA1 Ultra) RAM-mal. A belső tárhely mindkét esetben 32 GB, illetve a hátlapi kamera is ugyanaz a 23 MP-es f/2.0 rekeszértékű szenzor.

Az előlapi kameránál van változás, az XA1-ben 8 MP, míg az XA1 Ultra-ban már 16 MP-es optikai képstabilizátoros szelfikameránk van. Mindketten már Android 7.0 Nougat rendszert futtatnak, 2300 és 2700 mAh kapacitású akkumulátoruk pedig nem valószínű, hogy túl nagy akkuidőt fog adni nekik.

Árról és megjelenésről egyelőre nem közölt információt a Sony, valamikor Q2-ben várható a piacra dobás.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.