A legkisebb startupoktól kezdve a legnagyobb gyártókig mindenki próbálja felfedezni a VR adta lehetőségeket, az egyik funkcionalitás a virtuális valóság szemüvegekben a WebVR, vagyis a VR szemüvegeken keresztül történő 360 fokos böngészés. Ezt a platformot 2014-ben hozták létre és egyelőre a Samsung böngészőjén érhető el egyedül és csak Gear VR-ral (Firefox és Chrome egyelőre tesztverzióban).

webvr-logoEz hamarosan változni látszik, ugyanis a Google bejelentette, hogy januárban érkezik a WebVR támogatás az androidos Chrome böngészőbe, mely ugye a legtöbb droidos mobilon előre telepített. A WebVR-ral a 360 fokos böngészés működni fog minden VR szemüveggel, nem lesz korlátozás.

A Microsoft is dolgozik az Edge WebVR támogatásán is, ők is a Web & VR Workshop keretein belül jelentették be. Eddig is tudtunk nézni 360 fokban Facebook, illetve YouTube videókat, így viszont a WebVR segítségével maga a Chrome is 360-ban fog megjelenni, így az élmény nem fog változni egy videó megtekintése után sem.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSAndroidGuys
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.