A Samsung az MWC Shanghai keretein belül mutatta be új almárkáját, az ISOCELL-t. Ezen belül is négy típust különböztetnek meg, melyek a Bright, a Fast, a Slim és a Dual. Utóbbiról lenne most kicsit részletesebben szó, hisz ez épp aktuális a nyár végén érkező Samsung Galaxy Note8 kapcsán.

Több forrás és kiszivárgott fotó mutat arra, hogy az új phabletben duál kamera lesz majd. Eddig a Samsung készülékeiben vegyesen használt Sony és saját gyártású szenzorokat, azonban az ISOCELL almárka hivatalossá tételével elképzelhető, hogy kizárólag ilyen kamerákat fognak majd használni. Ha viszont így lesz, akkor biztosra vehető a Galaxy Note8-ban az ISOCELL Dual.

A Samsung hivatalos weboldalán található egy befektetők és részvényesek számára készített prezentáció, melyben többek között az új szenzorokról is szó van. Ezen kívül említést tesznek az Exynos processzorokra vonatkozóan is, miszerint hamarosan áttérnek a 8nm-es FinFET-re, 2018-ban pedig a 7nm-es EUV technológiára, ezen felül szó van a különálló VR szemüvegről is, melyet szintén Exynos (ExynosVR II) chip hajtana meg.

Az ISOCELL Dual kapcsán annyit írnak a prezentációban, hogy a kamerák képesek lesznek zoomra (optikai, telefotó lencsével?), mélységérzékelésre (bokeh effekt) és LLS-re (korlátozott fényviszonyok melletti fotózás). Ezek közül egyik sem újdonság, amire viszont több pletyka is utal, hogy 3x-os zoomra lesz képes majd a Note8 kamerája, amire eddig optikailag egyik okostelefon sem képes.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSSamsung
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.