Kiszivárgott az iOS 11 Golden Master verziója, ami rengeteg iPhone 8-as pletykát erősít meg. A lentebb olvasható infók félig hivatalosnak mondhatóak, hiszen az Apple szoftverében találták meg ezeket. A következőkről lesz szó: Portrait Lightning, True Tone kijelző, Face ID, új AirPods…

A Portrait Lightning funkció tovább növeli a portré mód használhatóságát, így DSLR-szerű fotókat lehet majd készíteni az iPhone-nal, különböző effekteket lehet majd rátenni a fotókra. Az iPhone 8 az alábbi felbontásokban is képes lesz rögzíteni: [email protected], [email protected], [email protected] Köszönhetően az iOS 11-ben debütáló HEVC formátumnak, a felvételek sokkal kevesebb helyet fognak foglalni.

Először az új iPad Prónál használta az Apple a True Tone technológiát, amivel a kijelző színhőmérséklete és színeinek intenzitása a környezeti viszonyoknak megfelelően automatikusan változik, ezáltal könnyebben olvasható lesz, ez jön majd az iPhone 8-ba is. A kijelző maga 1125 x 2536 pixel felbontású OLED panel lesz, felül pedig a szenzoroknál lesz a kivágás (vajon 120 Hz lesz?).

Az arcfelismerés eddig is biztos volt, de most a neve is biztos. Eddig nem lehetett tudni, hogy Pearl ID vagy Face ID lesz-e a neve, most kiderült, hogy utóbbira lehet számítani. A Face ID fogja lecserélni a Touch ID-t, ami újfent merész lépés az Apple részéről, pont mint a jack csatlakozó elhagyása. Az arcfelismerés 3D-s lesz, tehát fényképpel nem lehet majd átverni, erről egy útmutató gif is kiszivárgott:

via GIPHY

Az iOS 11-ben az új emojik mellett továbbá van hivatkozás egy frissített AirPodsra is (a modellnév a szoftverben nem AirPods1,1, hanem AirPods1,2).

via GIPHY

A home gomb teljesen el fog tűnni, helyette minden app alján lesz egy sáv, ami ezt a szerepet töltheti be, illetve különböző funkciókat láthat majd el. Elég sok mindent megtudtunk így az iPhone 8-ról, szeptember 12-én pedig mindenre fény derül.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁS9to5mac
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.