Noha a végleges verzió majd csak ősszel fog megjelenni, a fejlesztők számára már elérhető az első béta verzió. Ahhoz, hogy ezt ki tudd próbálni, rendelkezned kell alapesetben egy fejlesztői fiókkal, azonban enélkül is meg lehet oldani a telepítést.

Ehhez nem kell mást tenned, mint hogy követed a fenti videóban elhangzottakat tovább olvasod a cikket.

 1. Amennyiben van a készülékeden korábbi béta teszt miatt konfigurációs profil, azt töröld. Ehhez irány a Beállítások -> Általános -> Profil és ott az iOS Beta Software Profilet töröld ki.
 2. Készíts biztonsági mentés készüléked tartalmáról akár iTunes vagy iCloud segítségével, ugyanis mivel az iOS 11 még nem végleges, teli van hibákkal, így ha esetleg vissza kéne telepíteni az iOS 10-et, legyen biztonsági mentés! Ehhez telefonról irány a Beállítások -> iOS 10.3 alatt a fenti profil -> iCloud -> iCloud biztonsági mentés -> Biztonsági mentés
 3. iOS készülékeden indítsd el a Safari böngészőt és írd be a beta.applebetas.co weboldalt. Itt megtalálod az iOS Beta Profile alatt a “Download” gombot, bökj rá, majd engedélyezd a béta profil telepítését. Ha megvan, újraindítást kér, ezt tedd is meg.
 4. Miután újraindult az eszközöd, irány a Beállítások -> Általános -> Szoftverfrissítés menüpont és máris feldobja az iOS 11 fejlesztői béta telepítésének lehetőségét.

Ha szeretnéd visszatenni az iOS 10-et, akkor azt a következőképp teheted meg.

 1. Látogass el az ipsw.me weboldalra számítógépen, itt válaszd ki, hogy milyen készüléked van, majd zöld pipával jelezve láthatod, hogy az Apple mely verziókat írja alá, melyeket tudod visszatenni. Jelen esetben az iOS 10.3.2 és a 10.3.1 telepíthető. Válaszd ki a neked szimpatikusat és Download
 2. FONTOS! Ha iOS 11 béta 2 van a telefonodon, nem tudod egyből visszatenni az iOS 10-et, előbb az iOS 11 béta 1-et kell feltenned, tehát ezt a szoftvert is le kell tölteni, amit INNEN tehetsz meg.
 3. Kapcsold ki a készülékedet, majd – iPhone 7 és 7 Plus esetében hangerő le – a home gomb nyomva tartása közben csatlakoztasd a kábelét, aminek a másik vége a számítógéphez van csatlakoztatva. Megjelenik az iTunes logó, ezáltal helyreállító módba kapcsolt a mobil vagy az iPad.
 4. Megjelenik egy olyan ablak, miszerint probléma lépett fel az iPhone visszaállítása/frissítése során. Egyszerűen zárjátok be ezt az ablakot.
 5. Az iTunesban megjelenik a csatlakoztatott eszköz és van két opció: Frissítések ellenőrzése és iPhone visszaállítása. Ha iOS 11 béta 1 van a telefonodon, akkor SHIFT+frissítésre kattintva megmaradnak az adatok, ha viszont béta 2, akkor SHIFT+iPhone visszaállítása működik, de ilyenkor törlődnek az adatok. Ekkor be tudjátok tallózni a letöltött .ipsw fájlt, majd el is indul a visszaállítás.
 6. Amint végez, köszönt a varázsló és itt vissza is tudjátok majd tölteni az iOS 11 előtt készült biztonsági mentést.
A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.
 • EltonLeonidas

  Jól megszívtam ezzel az ios10 visszarakással 😀 Azt nem tudtam hogy full gyárira visszaállítja a telómat.. most nem tudok bejelentkezni a 2lépcsős szar miatt