Washington és Lisszabon után idén Budapest adott otthon március 8. és 10. között a Microsoft legnagyobb oktatási rendezvényének, a Microsoft Educator Exchange konferenciának.
Közel 300 pedagógus érkezett Budapestre több mint 100 országból, hogy bemutassa, hogyan használja a digitális technikát az oktatásban.
A rendezvény egyik kiemelt előadását az Alternatív Közgazdasági Gimnázium oktatója, Nádori Gergely tartotta.

“A 21. században már változnak az elvárások, felérétékelődik a projektmunka, az együttműködés, a problémamegoldás és az IKT eszközök alkotó használata – nyilatkozta Nádori Gergely. „Az IKT eszközök, kombinálva a felhőtechnológiával abban segítenek, hogy az oktatás egyre közelebb lépjen ehhez. A tárgyi tudás megszerzése is fontos, de csak egy eleme az egyre összetettebb tudás koncepciónak, a lényeg a tudás megszerzésének és megteremtésének képessége lesz, amihez az egyik legfontosabb, hogy a megfelelő kérdéseket képesek legyünk feltenni.”

HG5A0373
A rendezvény egyik legjobban várt programja a Learnin Marketplace (Tanulásbazár) volt, amelyen a pedagógusok egymástól tanulva szereztek ismereteket a legújabb pedagógia módszerekről és a nemzetközi jó tapasztalokról.
Az előadáson még bemutatták a OneNote Class Notebook új funkcióját. A OneNote Class Notebook-ot már 400 ezer tanár és közel 3,5 millió diák használja világszerte. Ez a hónapról hónapra növekszik.

HG5A0144
„Egy ország gazdaságának versenyképessége azon múlik, mennyire versenyképes az ott élő diákok tudása. Ez pedig elképzelhetetlen megfelelő szintű digitális írástudás, a digitális készségek elsajátítása nélkül” – mondta Szentkuti Gabriella, a Microsoft ügyvezető igazgatója. „A Microsoft szeretné megmutatni, hogyan segítenek ebben a legújabb eszközök, szoftverek és alkalmazások, amelyek elérhetőek itthon is. Az Office365 ingyenesen érhető el a magyar diákok és pedagógusok számára is öt számítógépre, laptopra és öt további mobileszközre. Ezzel a felajánlással biztosítjuk a tanárok számára is mindazokat az alkalmazásokat, amelyek a legfontosabbak a digitális tanításhoz és tanuláshoz, a dokumentummegosztáshoz, házi feladatok, előadások készítéséhez. A Windows továbbra is a vezető operációs rendszer a közoktatásban, 2015-ben a Microsoft kétszer annyi Windows eszközt szállított, mint az őt követő versenytársa a piacon.”

forrás és képek: Microsoft Magyarország

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Győri Ildi
Évek óta figyelemmel kísérem az Apple útját, de cikkírói foglalkozásom alatt más témákról is írnom kellett, ma már pedig minden tech témáról szívesen írok. Az írás mondhatni közel áll hozzám, mivel jelenleg kommunikáció és média szakos hallgató vagyok a Debreceni Egyetemen.