Idén november 18-án startolt el a Black Friday az Extreme Digital-nál. Ahogy minden évben, most is nagy leárazások várták a vásárlókat.
Az átlagosnál magasabb, 35 ezer forint felett volt az átlagos megrendelési érték. A Black Friday reggel 5 órától éjfélig tartott.

Az eladási toplista élére idén az 500 gigabájtos háttértárral és Kinect mozgásérzékelő kamerával ellátott, két játékot tartalmazó Xbox One konzol került, a második helyet pedig a Lenovo P70-es okostelefon foglalta el. A harmadik legnépszerűbb termék pedig a Beko gyártmányú hőszivattyús szárítógép volt.
A szárítógép az idei fekete péntek új sztárja, ugyanis a Beko márka mellett még a Whirlpool és a Candy szárítógépek is népszerűek voltak.

2016.11.18. Black Friday az Extreme Digitalban

Egy másik kelendő termék az ultra-HD felbontású televízió volt, a Samsung 40 és 50 colos okostévéi a negyedik és a hetedik helyen szerepelnek a toplistán.
A másik érdekesség, hogy legtöbben mobil eszközről látogatták az e-digital weboldalát. Mobil eszközről a látogatók 70%-a androidos, 24%-a pedig iOS operációs rendszerű okostelefonról érkezett, a fennmaradó százalék pedig egyéb platformot használt. A nap későbbi szakaszában pedig legtöbben számítógépekről nézelődtek az oldalon, többségük Chrome böngészőt használt, valamint az érdeklődők 40%-a Budapestről böngészett.

Egy átlagos péntekhez képest a fekete pénteken sokkal többet költöttek a vásárlók, valamint az online bankkátyás fizetés aránya is jóval magasabb volt. A vásárlók 62%-a házhozszállítással kérte az akciós terméket, a fennmaradó 38% pedig a bolti átvételt választotta.

extreme-digital-black-friday-2016-3

Az érdeklődők 62%-a férfi, 38%-a nő volt, korcsoportokra bontva pedig a 25-34 év, illetve a 35-44 év közötti korcsoportok voltak fölényben. A látogatók 72%-a új vásároló volt, ami igazolja, hogy a Black Friday az egyik leghatékonyabb marketingeszköz.

A fekete pénteki aloldal 8 órakor volt a leglátogatottabb, amikor is egyszerre több mint százezer érdeklődő kereste fel a weboldalt, a nap végéig pedig összesen 15 millió oldalletöltés volt. Ennek ellenére a weboldal tökéletesen, akadálymentesen működött, egyetlen percre sem vált elérhetetlenné, és a normális ajánlatokat kínáló www.edigital.hu webáruház is zökkenőmentesen működött.

A Black Friday végével az akciók nem érnek véget, ugyanis november 25-étől, péntektől az “őrült napok” elnevezésű akció veszi kezdetét, amely keretében okostelefonok, televíziók és háztartási gépek is akciósak lesznek, akár 45%-os árengedménnyel.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Győri Ildi
Évek óta figyelemmel kísérem az Apple útját, de cikkírói foglalkozásom alatt más témákról is írnom kellett, ma már pedig minden tech témáról szívesen írok. Az írás mondhatni közel áll hozzám, mivel jelenleg kommunikáció és média szakos hallgató vagyok a Debreceni Egyetemen.