Játékos berkekben a HyperX Cloud termékek ismerősek lehetnek, hiszen igen jó minőséget képviselnek, megbízhatók. A termékcsalád idén az eddigi legolcsóbb modellel bővült, mely a Cloud Stinger névre hallgat.

Külső

A HyperX-nél nagyon óvatosan kellett megtervezni ezt a fejhallgatót, hisz az olcsóság nem mehet a minőség rovására, legalábbis meg kell találni az egyensúlyt köztük. Úgy gondolom, hogy ezt a Cloud Stinger-nél sikerült megoldani.

A Stinger és ami vele jár

A HyperX Cloud és Cloud II gamer fejhallgatókkal ellentétben teljesen más kialakítást kapott a Stinger, kívülről is látszik, hogy a fém helyét átvette a műanyag és itt ki is térnék az anyaghasználatra. Noha kívülről műanyag borítást kapott, a pánt belső része fémből van, ez könnyen megállapítható, ha állítani szeretnénk a méretén.

Emellett a fejpánt felső része is műanyag, viszont a fejünk felől bőr szivacsot kaptunk, ami elengedhetetlen a kényelmes használathoz. A fülpárnákra egyáltalán nem lehet panasz, a HyperX memóriahabos technológiáját alkalmazták, a párna bőrből van és fülünknek megfelelő ovális alakot vesz fel. Fontos megjegyezni, hogy ez egy over-the-ear típusú fejhallgató, tehát körbeveszi fülünket, ezáltal kényelmes, a belső szövet sem piszkálja a fülünket. Az egész fejhallgató könnyű, 275 gramm, ami hosszas játék után is kényelmes marad.

A Cloud szériás fejhallgatókhoz általában jár egy tartó, amivel hordozható lesz, ez itt kimaradt (megint az olcsóság miatt), viszont helyette úgy oldották meg, hogy a fejhallgatót 90 fokban el lehet fordítani, így laptoptáskában elfér, kevesebb helyet foglal, valamint nyakadban hordva is kényelmesebb. A mikrofont felhajtva ki tudjuk azt kapcsolni, ami igen jól jön, ha valaki beront a szobába, miközben te épp a haverokkal beszélgetsz. Kattanás jelzi, hogy mikor van ki- és bekapcsolva. A mikrofon íve állítható, rugalmas borítással látták el.

Anyaghasználat tekintetében a kábelről lehagyták a szövetborítást, amit én hiányolok, mert igen sokszor rontok át rajta a székkel, de szerintem ezzel mindenki így van.

A kábelen nem találunk hangerőszabályzót, ezt a fejhallgató jobb alsó részére helyezték, egy csúszkával tudjuk állítani a hangerőt. Ez alapjaiban véve jó megoldás, viszont rossz oldalra került, pont az egerészős kezünkhöz, ami nem túl szerencsés.

Dizájn szempontjából a Cloud Stinger-re sokkal inkább a szögletes formák jellemzők, a fekete és piros színek kombinációjával igazi gamer perifériának mondható, viselése órák múlva is kényelmes marad.

Hangminőség

A hangzásról egy-egy 50 mm-es neodímium mágneses hangszóró gondoskodik. Mivel egy olcsóbb termékről van szó itt a Cloud szérián belül, hangminőségben van különbség akár egy Cloud II-höz képest, de nem mondható rá a Stinger-re, hogy rosszul szól. Játékhoz kiváló a hangzás, kicsit a középtartomány tompa, de egyébként egyáltalán nem panaszkodom, kinti zajokat a párnák jól kiszűrik, így lehet a játékra koncentrálni.

Ha olyan fejhallgatót keresel, amit számítógép mellett zenehallgatásra is aktívan szeretnél használni, akkor lehet, hogy nem a Stinger lesz a megfelelő, inkább egy Cloud II vagy egy CloudX, de drasztikus különbségekről nincs szó.

HyperX CloudX

A HyperX Cloud Stinger-nél az “olcsóság” leginkább az anyaghasználatban és a tartó hiányánál jelentkezik, minimális hangzásbeli különbség is van, de a Cloud szériánál megszokott kényelem és minőség a Stinger-nél is adott. Ebben az árkategóriában igen sok ellenfele akad, de aki a HyperX-re esküszik, az olcsóbban is be tud szerezni egy kicsit robusztusabb, de ugyanúgy gamer fejhallgatót.

Mennyi az annyi?

A HyperX Cloud Stinger árazását tekintve durván 18-20.000 Ft környékére tehető, így jóval olcsóbb, mint egy Cloud II (~33.000 Ft) vagy egy CloudX. Érdekes megoldásokat ötvöz a Stinger, én személy szerint a kábel szövetborítását hiányolom és a hangerőszabályzót a bal oldalra tettem volna, ezeket leszámítva én maximálisan tudom ajánlani.

A HyperX Cloud Stinger megtalálható többek között az Edigital és az iPon kínálatában.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.