A Huawei Magyarországon is bemutatta tegnap este új okostelefonját, a Mate 9-et. Első körben Münchenben debütált a készülék, a tegnapi esemény a magyar piacra dobásról szólt. Ha szeretnéd visszanézni az eseményen történteket, ajánljuk tegnapi live bejelentkezésünket:

A Huawei P9 és P9 Plus-hoz hasonlóan 3-3-3 garanciát kínál a vállalat az új phabletre is. Ez magában foglal 3 év teljes körű gyártói garanciát, 3 hónap képernyő garanciát és 3 hónap cseregaranciát. A cég új okostelefonja 5.9 inches FHD kijelzővel, Kirin 960 processzorral és SuperCharge gyorstöltési technológiával rendelkezik, amelynek köszönhetően 20 perc alatt teljesen feltölthető az akkumulátor. A hátlapi kamera második generációs Leica dual lencsés megoldás, 2x nagyítású Hybrid Zoom technológiával ellátva, ami egy 12 megapixeles és egy 20 megapixeles monokróm szenzorral lett ellátva. A 8 megapixeles előlapi kamera elsők között autófókusszal is rendelkezik!

img_0184 img_0179

Hazánkban a Mate 9 december 6-tól lesz elérhető ezüst, arany és szürke színekben, 4 GB RAM + 64 GB ROM verzióban, többek között a Media Marktban, az Extreme Digitalban és az Euronics üzleteiben, későbbiekben pedig több kiskereskedelmi partner is forgalmazza majd. Exkluzívan a Telekomnál mától rendelhető elő a készülék, december 6-tól szintén elérhető polcaikon, illetve a többi szolgáltatónál is. Az előrendelők az okostelefonhoz egy Harman/Kardon Go&Play mini bluetooth hangszórót kapnak ajándékba. A Vodafone-nál és a Telenornál már csak jövő januártól érhető majd el a készülék. A Huawei Mate 9 229.990 Ft-ba fog kerülni, ami önmagában sok egy okostelefonért (relatív), viszont egy Note7 (akkori) árához képest azért kedvezőbb.

huawei-mate-9-arBővebben a 3-3-3 garanciáról
A cég 3 éves teljeskörű garanciát vállal készülékekre. Ezen kívül még három hónap képernyő garanciát, így ha az első három hónap alatt valamilyen sérülés éri a képernyőt, akkor a cég ingyenesen cseréli a készüléket. Ha hardveresen hibásodna meg a telefon a vásárlást követő első három hónapban, akkor úgyszint cseréli a telefont a Huawei. A 3-3-3 garancia a HiCare alkalmazáson keresztül történű regisztráció után érvényes.

img_0176A magyarországi bemutatón Seth Wang, a Huawei Technologies Hungary Kft. fogyasztói üzletágának vezetője elmondta, hogy igen dinamikus növekedési időszak figyelhető meg Magyarországon és a régióban is. Ennek eredményeként, a Huawei a második legnagyobb okostelefon gyártó lett Közép-Kelet Európában.

„Vállalatunk idén ismét felkerült a BrandZ ‘Top 100 Global Brands’, listájára, tavalyi 70. helyezését az 50.-re javítva. Emellett a Huawei az idei Interbrand Top 100 Best Global Brand listán is szerepel: a 72. helyre lépett előre” – tette hozzá Seth Wang.

Megnyílt az ország első Shop in Shop üzlete a győri Media Marktban. A cég bővítette a call centeres kollégák számát. A központ hívható a hét minden napján reggel 8-tól este 8 óráig. Továbbá a Huawei újabb 67 postahelyet kapcsolt be a szervízhálózatba, így már országszerte 117 postahivatalban adhatók le javításra a Huawei és Honor készülékek.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Győri Ildi
Évek óta figyelemmel kísérem az Apple útját, de cikkírói foglalkozásom alatt más témákról is írnom kellett, ma már pedig minden tech témáról szívesen írok. Az írás mondhatni közel áll hozzám, mivel jelenleg kommunikáció és média szakos hallgató vagyok a Debreceni Egyetemen.