Pár napja már folyamatosan szivárogtak ki képek a HTC következő készülékéről, most pedig már hivatalosan is piacra került, méghozzá One X10 néven. Ahogy azt várni lehetett, a készülék előlapjára egy 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású panelt szereltek, amit egy MediaTek Helio P10 chipsetnek kell meghajtania.

Az adattároló mérete 32 GB, ezt akár 2 TB-os microSD kártyával bővíthetjük, rendszermemóriából pedig 3 GB jutott. A 152,9 x 75,6 x 8,23​​ milliméteres és 175 grammos mobilba sikerült belepakolni egy 4000 mAh-s akkumulátort, ami a gyártó szerint két napos üzemidőt garantál.

A hátlapon egy 16 megapixeles kamerát találunk, elölre pedig egy 8 megapixeles szelfi szenzorba lehet mosolyogni. A Boost + system szolgáltatásnak köszönhetően a telefon képes optimalizálni a szoftver működését, ez a felbontást és hardveres képességeket is érinti.

Az ujjlenyomat-olvasó hátulra került, a dual SIM képességek adottak. A szürke és a fekete színekben elérhető One X10-et egyelőre Oroszországban listázták, méghozzá adóterhek nélkül átszámolva 104 ezer forintért.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Tamás Zsolt

Sok éve dolgozom már mobilkommunikációs szegmensben, az újságírás és a rádiózás a szenvedélyem, a sales a munkám részét képezi, a jogi tudás pedig a mindennapjaimat segíti.