Elon Musk és csapata sosem pihen, most a Teslánál készülnek a következő nagy lépésre.. A cég autói már eddig is izgalmas funkciókkal és részben önvezető lehetőséggel rendelkeztek, de hamarosan jelentős frissítés érkezik az autókhoz. A 2016 októberétől gyártott összes Model S és Model X típus már fel van készítve a teljesértékű önvezető funkcióra, amit fokozatosan vezetnek be.

Ahogy eddig is, szoftverfrissítés útján okosodnak az autók, és a most bejelentett “Enhanced Autopilot” rendszer izgalmasnak ígérkezik. A jelenlegi Autopilot megoldás is számos képességgel bír, a dugóban araszolástól a sávkövetésen és különféle automata parkolásokon keresztül az önálló sávváltásig. Egyelőre nem részletezték a frissítés újításait, de Elon Musk nagy álma, hogy a Los Angeles és New York közötti utat teljesen önvezető módban tehessék meg a Teslák, mindezt pedig még az idei év végéig.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSCarscoops
MEGOSZTÁS
Rusi

Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)