A japánok egy ideje már fejlesztik az Xperia Home névre keresztelt saját kezelőfelületük új generációját. Eddig csak egy béta fejlesztői program keretében juthattak hozzá a kiválasztottak, most viszont a Sony kiterjeszti a kört, ugyanis az Xperia Home bekerült a Google Play Áruház kínálatába. Ezzel gyakorlatilag bárki letöltheti és kipróbálhatja az alkalmazást, de azért van néhány megkötés. Egyrészt a letöltés előtt jóvá kell hagynunk, hogy béta tesztelők szeretnénk lenni, másrészt Sony okostelefonnal kell rendelkeznünk.

Nem muszáj a legújabb és legkomolyabb Xperiát birtokolnunk, az Xperia Home felület számos telefonon futtatható. A Play Áruház segítségével aztán a későbbiekben könnyedén frissíthetjük a programot, amikor új kiadás érkezik. Az elérhetőségen kívül egyúttal új verziót is adtak ki a kezelőfelületből, amely számos hibajavítást és új, valamint fejlesztett funkciókat tartalmaz, de a Sony nem igazán részletezte, hogy mikről is van szó. Javult a teljesítmény, gyorsabban és simában fut a készülékeken, új a bekapcsolási animáció is.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSAndroid Headlines
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)