Információink szerint az NVIDIA a jövő héten, február 18-án jelenti be a GeForce GTX 750 Ti videokártyát, amely az első desktop Maxwell architektúrás kártya lehet. Az új GPU architektúráról már írtunk korábban, legalábbis arról, ami már elérhető róla. Most sikerült szert tennünk egy listára, amelyen azon a videokártyák láthatóak, amelyeket jövő héten bejelentenek majd a gyártók!


nvidia_geforce_gtx_750_ti_models_tech2

Zotac két modellel készül, a GTX 750 Ti és a GTX 750 Ti OC jelenik majd meg, mind a két modell 2 GB GDDR5 memóriát kap. Az alap modellen két DVI csatlakozó és egy mini HDMI lesz. Az OC-s, azaz túlhajtott modell kap egy DisplayPort kimenetet is. Az olcsóbb modell ára nettó 110, a drágábbé nettó 130 euró lesz.

Az EVGA rögtön négy GTX 750 Ti variánssal készül, azonban meglehetősen drágán kínálja majd ezeket. A legolcsóbb a GTX 750 Ti FTW ACX lesz, amely a gyártó ACX dupla ventilátoros hűtését kapja majd meg, némileg drágábban jön ugyan ez FTW nélkül is. A másik két modell közül az egyikről nem lehet tudni, hogy milyen extra felszereltség miatt lesz a legdrágább GTX 750 Ti, azonban a harmadik legdrágábbnál pedig valószínűleg az SC megjelölés okozza majd a felárat. Mind a négy EVGA kártyán lesz DVIHDMI és DisplayPort csatlakozó is.

PNY is kínál majd esetleg GTX 750 Ti modellt, igaz ez egy tuning nélküli, alap modell lesz 2 GB GDDR5 memóriával, DVI és mini HDMI-vel.

Gigabyte is esetleg GTX 750 Ti videokártyát mutathat be jövő héten, ők is a gyárilag tuningolt, OC-s megoldásra szavaztak, itt már ismert a GPU órajele is, ami 1033 MHz lesz. A kártya rendelkezik majd két HDMI-vel és két DVI csatlakozóval is.

Az MSI két különböző kártyát hoz, mind a kettő OC-s modell lesz, azonban amíg az egyiken a referencia hűtés lesz, addig a másikon a gyártó TwinFrozr hűtése lesz.

Az ASUS-nál még egyetlen GTX 750 Ti variáns ismert, az OC-s modell, amely a referencia NYÁK-ra épül majd, egyelőre úgy tűnik, hogy megegyezik minden paramétere majd a többi OC-s verzióval.

Az AMD is reagál az NVIDIA GeForce GTX 750 Ti érkezésére, ugyanis a holnapi napon jelentik be a Radeon R9 280-as kártyát, illetve az R7 265-öt is. Egyelőre erről nincs semmi komolyabb információ, hogy mire lesznek képesek, de valószínűleg igyekszik majd az AMD alulról és felülről is támadni az NVIDIA Maxwell architektúráját.