A korábban középkategóriásnak indult, ma már inkább a felső-közép szintjén lévő A-széria jó döntésnek bizonyult a Samsung részéről, hiszen elég kedvelt és népszerű lett az évek során. A 2017-es modellek már az S6/S7 formavilágát is megörökölték, fém-üveg házuk van, IP68 víz- és porállók, hogy csak néhányat említsünk.

A most kiszivárgott képek alapján a 2018-as verziók már egyenesen a legújabb trendeket követik majd, azaz az S8-tól kölcsönöznek számos tulajdonságot. Az egyik ilyen az Infinity Display lesz, azaz oldalsó keret nélküli, akár lekerekített szélű, az előlapot szinte teljesen beborító kijelzőt kapnak, ennek megfelelően az ujjlenyomat-olvasó is hátulra, a kamera alá(!) költözik majd, valamint megjelenik a dedikált Bixby gomb is.

Tulajdonképpen az S8 olcsóbb változataiként kerülnek a boltokba, ezzel pedig még többen vehetik fontolóra a megvásárlásukat. A most felbukkant képeken az A5 és A7 2018-as kiadása szerepel, így azt még nem tudni, hogy például az A3 is megörökli-e ezeket az újításokat. Mindenesetre úgy tűnik, az S és Note készülékek mellett az A-sorozatra is kellően nagy figyelmet fordít a Samsung, amire szükség is van, ha szeretnék megőrizni világelső pozíciójukat a mobilpiacon.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGSMArena
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)