Sajnos a HTC már évek óta el sem éri azt a szintet, amit korábban képviselt. A népszerű gyártóból mára egy elég szűk réteget megmozgató márka lett, arról nem is beszélve, hogy sorra adják ki a korábbi modelleket frissített hardverrel, de borsos árazással. Az idei flagshipről még nem is igazán volt hír…

A tajvaniak egészen pontosan a belépő szintű mobil piacáról fognak kihátrálni, melyet a héten jelentettek be. Az eddigi modelleket továbbra is támogatni és forgalmazni fogják, de a most már csak a felső- és csúcskategóriára koncentrálnak: nem titkolva ezáltal a magasabb árrés kihasználását.

Egyébként nem ez az első eset, hogy csökkentették a figyelmet az olcsóbb szegmensben. 2012-ben a cég érezhetően csak a csúcskészülékekre fókuszált. A kommunikáció szerint, idén körülbelül 6-7 új okostelefont mutathatnak be, így még mindig van mit takargatniuk.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSTheVerge
MEGOSZTÁS
Fülöp Zoltán

Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook

 • Koris

  “adják ki a korábbi modelleket frissített hardverrel”…ha tudnám mire gondolsz?Kiadnak egy mobilt frissített hardverral+új szofverrel?Mégis mi maradt a régi mobilból.Az a szűk Htc vásárló réteg az annyira nem szűk,csak sokan nem is tudják,hogy Htc-t használnak,pl.Pixel,Nexus9 stb.

  • Zola Fülöp

   Mégis mi maradt? Pl, a HTC One M9+, csak hogy egy példát említsek. Nos az igaz, hogy gyárt Nexus-t és Pixelt. De az csak megbízásból, a saját márkás készülékek úgy tűnnek el lassan a süllyesztőben, hogy észre sem vesszük már őket. Telekommunikációs cégnél dolgozom, mióta raktárkészleten van a 10-es senki se vitt még el egyet sem. Egyszer érdeklődtek felőle.. A Google megbízásaiból tartja fent nagyrészt a mobilos üzletágát az biztos, mert az átlag felhasználók már rég nem választják a HTC-t.

   • Koris

    Az átlag felhasználók nem,csak a picit hozzáértők választják.Talán ha a fekete változatot is forgalmaznátok ,talán ha az értékesítők ismernék a készüléket,talán jobban vinnék.Vicc kategória,hogy hazánk legnagyobb telekommunikációs cégénél pl.a Htc A9 rendelhető volt fehérben online,erre írtam az ügyfélszolgálatnak (értékesítési osztály),hogy mikor várható fekete.A válasz az volt,hogy semilyen színben nem forgalmazzzák,holott online fehér rendelhető volt.Aznap bementem egy üzletükbe és személyesen megkérdeztem egy kollégájukat,hogy mégis ,hogy van ez,erre ő csóválta a fejét,majd a raktárból kihozott egy fehéret és egy feketét is…Nna erről ennyit,az átlag ember ,ha nem rakják az orra elé nyilván nem veszi.A Htc
    hibája is lehet,hogy kevesebbet költ reklámokra a konkurenciáknál,de attól még nagyon jó telefonokat gyárt.