Jó pár renderkép kiszivárgott már az iPhone 8-ról, és a legújabbak mind egyetértenek abban, hogy a készülék keret nélküli kijelzővel, üveg hátlappal, vezeték nélküli töltéssel és vertikális duál kamera elrendezéssel érkezik.

Nagy kérdés viszont az ujjlenyomat-olvasó helye, ugyanis a Samsung a Galaxy Note8-ban vélhetően még nem fogja bevetni a kijelző alatti megoldást, marad a hátlapon, az Apple viszont úgy néz ki, hogy elkészül vele az iPhone 8 bemutatásáig. Mindemellett a Qualcomm jelentette be az MWC Shanghai keretein belül, hogy 2018-ban piacra dobják a kijelző és a fém hátlap alatt elhelyezhető ultraszonikus ujjlenyomat-olvasót.

A kiegészítők gyártói megkapják a készülékek dimenzióit, mielőtt az megjelenne, hogy legyen nekik is készletük, mire piacra dobják a mobilt, így kaptunk megjelenés előtt iPhone 7 és Galaxy Note7 tokokat, melyek egyébként tökéletesen illeszkedtek a mobilra, így én ezeket hitelesnek tartom. Korábban már kaptunk pár képet a BEELAN-tól, azonban most újakkal gazdagodtunk, melyeken látszik a keret nélküli kijelző, illetve a kijelző rétege alá integrált ujjlenyomat-olvasót is (amit jelöltek és amit sehol máshol nem láthatunk).

Persze az őszi debütálásig ne vegyük ezeket se 100%-ra, de jó látni, hogy egyre több helyen jelenik meg a mobil ezzel a megoldással.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.