Túlzás nélkül mondható, hogy az év egyik híre lehet a Xiaomi mostani bejelentése. A Kínában (is) már komoly népszerűségre szert tevő gyártó végre elszánta magát és az öreg kontinenst is meghódítja. Bizony, most végre tényleg eljött az idő, hogy a Xiaomi Európában is megkezdje hivatalos hódító útját. Mi több, hazánk helyzete külön kiemelt ebben a sztoriban, mivel elsőnek a kelet-európai országokban, így Magyarország mellett Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Ukrajna, Görögország, Oroszország, a három balti állam és Belorusszia van a lista elején.

Liu Yi, a Xiaomi vezérigazgatója a Handelsblatt nevű újságnak nyiltakozta, hogy a következő három év során legalább kétezer új üzletet nyitnak majd, ennek felét pedig külföldön, azaz Kínán kívüli területen (a gyártó jelenleg Indiában van még hivatalosan jelen). A Xiaomi telefoknak számos rajongója van, azonban a külföldi piacokon való megjelenést leginkább a különböző szabadalmi problémák hátráltatták. Ám most kiderült, hogy a nemrég a Nokiával megkötött együttműködés részben a terjeszkedés célját is szolgálja, szóval most már valóban nincs akadálya a világméretű bővítésnek. Márpedig ez hatalmasat dobhat az egyébként is rekordokat döntögető eladásokon, így a Huawei és a Lenovo mellett a a Xiaomi is könnyen felzárkózhat a világ legnagyobbjai közé.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSNoizz
MEGOSZTÁS
Rusi

Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)