Nemrég jelent meg a WayteQ xTAB-70dc, amelynek utódja máris érkezik, legalábbis a gyártó bejelentette, hogy várhatóan januárban már a boltok polcaira kerül az xTAB-70dci.

Amíg a nyáron megjelent xTAB-70w és az őszi xTAB-70dc külsőre és belsőre is csak minimális változáson ment át, addig az új év teljesen megújuló WayteQ tabletet hoz a felhasználóknak. Az xTAB-70dci marad 7″-os, azonban az 1024×600 pixeles LCD kijelzőt új, IPS paneles 1280×800 pixeles HD megjelenítő váltja, amely 5 pontos kapacitív multi-touch-ra képes.

[facebook]

A tablet belsejében marad az elődből megismert AmLogic AML8726-MX processzor, amely két Cortex-A9 maggal rendelkezik, ezezk 1,5 GHz-es órajelen üzemelnek, mellette pedig MALI-400 grafikus gyorsító található. A készülék természetesen már 1 GB RAM-ot tartalmaz, valamint 8GB a beépített háttértár, de ez microSD kártyával tovább bővíthető lesz.

A készülék immáron Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszerrel érkezik, ezzel együtt a WayteQ bejelentette, hogy minden tabletje Jelly Beannel fog megjelenni jövőre, bár a korábbi modellek frissítéséről egyelőre nincs információ. A WayteQ xTAB-70dci kicsinek tűnő, 3000 mAh-es akkumulátort kapott, viszont ezt akár az ára is kompenzálhatja majd, hiszen a készülék 35 ezer forintos bruttó hazai árról startol, ami fele a Nexus 7 árának.

via Array, Array, Array