Még az idei MWC-n mutatta be a HP a Windows 10 operációs rendszert futtató készülékét, s most több részlet is kiderült róla. Elvileg a bemutató után fél évvel, szeptemberben lesz kapható a készülék 699 euróért. Ez természetesen nem tartalmazza a hazai adókat és áfát. hp-elite-x3-0011-970x647-c

S mit is kapunk a pénzünkért? 5.96 inches AMOLED kijelzőt, WQHD felbontással (2560 x 1440). Ezt a Qualcomm Snapdragon 820 chipsetje hajtja meg, magonként 2.15 GHz-en. 4 GB RAM és 64 GB belső memória is adott, utóbbi bővíthető 2 TB-ig microSD kártyával. Mint már említettem, Windows 10 fog futni a fedélzeten. Így a Continuum-ot is élvezhetik majd a vásárlók. A biztonságért az ujjlenyomat-olvasó és az írisz szkenner fog felelni. Ráadásul vízálló is lesz, IP67 védettséget fog élvezni. A nem kivehető akkumulátor 4.150 mAh kapacitású és az USB Type-C porton keresztül tölthetjük majd fel.

Várható megjelenés tehát szeptember környékén, az ár átszámolva ÁFA nélkül 216.000 Ft köré tehető. Nem lesz olcsó készülék, viszont csúcshardverrel érkezik. A HP Elite X3 fogja kihúzni a Windows mobilplatformját a csávából?

 

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSFonearena
MEGOSZTÁS
Fülöp Zoltán
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook
  • Peter

    Jó cucc. Bár nem egy kb 250 – 280e készülék menti meg a Windows Mobilet :).

  • Sörös Gergő

    Nagyon tetszik, ha az iphone 7 nem alkot valami extrát akkor visszatérek a windows platformra..