Főleg Debrecenben. A GPS eszközök kora szinte leáldozóban, hisz okostelefonunkkal is meg tudunk mindent csinálni, így akár navigálni is tudunk. Erre rengeteg program létezik, pl. a Google Maps, az Apple Térképek, a HERE WeGo és a népszerű közösségi navigáció, a Waze.

Az ingyenes appot folyamatosan fejlesztik és a felhasználók tartják naprakészen. A legjobb benne, hogy ha a felhasználók jelzik, hogy egy adott útszakaszon rendőri jelenlét, kátyú, trafipax van, akkor azt minden más Waze felhasználó látja, így segítik egymást a közlekedésben.

Debrecenben például az aktív Wazerek száma március óta másfélszeresére nőtt, ami dicséretes. A Waze mindkét nagy mobilplatformra ingyenesen letölthető, megtalálható a Play Áruházban és az App Store-ban is, utóbbinál ez a legnépszerűbb navigációs app.

Ennek a cikknek nem a Waze népszerűsítése a célja, csupán buzdítunk mindenkit a közösségi navigáció használatára, mert sokszor jobb, mint egy offline megoldás.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.