Európában még kevésbé ismert az Oppo, pedig a cég a világ öt legnagyobb mobilgyártója közé tartozik. Pontosan három éve annak, hogy a Find 7 bemutatkozott, és a rajongók azóta is várják a folytatást, ami úgy tűnik, most már tényleg megérkezik. A Find 9 néven várható készülékről most a Weibon szivárogtattak ki néhány hivatalosnak tűnő renderképet.

Ezek alapján igen vonzó formára számíthatunk, noha a képek mindegyikén még csak az előlap szerepel. Úgy tűnik, az Oppo is ráharap az idén elterjedő trendre, miszerint az előlap lehető legnagyobb részét kijelzővel borítsák be. Oldalsó kávák szinte nincsenek, de alul-felül sincs nagy keret. Az biztos, hogy a vezérlőgombok a képernyőn kapnak helyet, de felül még épp elférhet a hangszóró, az előlapi kamera és a szükséges szenzorok.

A képek alapján elég biztosnak tűnik a teljesen fémből készült ház is, ami egyébként is jogos elvárás egy várhatóan csúcskategóriás eszköznél. Műszaki adatok, köztük a kijelző mérete sem ismert, de legalább 5,5 hüvelykes képátlót, Snapdragon 835-ös processzort, 6 GB RAM-ot és dupla hátlapi kamerát tippelnénk a főbb paraméterek közé. Már csak a hivatalos megjelenést kell megvárnunk, amire várhatóan 2017 második félévében kerülhet sor.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGizmoChina
MEGOSZTÁS
Rusi

Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)