Az Acer tegnap jelentette be két magas teljesítményű notebookját, az Aspire VX 15-öt és a V Nitro-t, valamint az asztali gépekből álló GX sorozatát.

Aspire V Nitro Black Edition & Aspire VX

NVIDIA GeForce GTX 10 típusú grafikuskártyákkal érkezik az Aspire V Nitro Black Edition és az Aspire VX notebook is. Egy 7. generációs Intel Core processzor hajtja majd őket, illetve IPS panellel, prémium hangrendszerrel lesznek felszerelve. A gépek gamereknek vagy csak mozifilm-megszállottaknak is ajánlott, illetve mindenkinek, aki szeretné 4K-ban élvezni a gép adta lehetőségeket.

Az Aspire V Nitro Black Edition-ben megtalálható a Tobii szemkövető rendszer, ami például az Alienware 17-ben és az Acer Predator 21 X-ben is jelen van. 6 GB dedikált VRAM-mal és 16 GB-ig bővíthető memóriával rendelkezik, de akár 32 GB is elérhető két soDIMM modul használatával, a gép 2 TB-os HDD-vel is megvásárolható lesz majd. A Nitro Black Edition háttértárolói jelen esetben NVMe PCle Gen 3 vagy SATA SSD-k.
A fémventilátornak köszönhetően a hőelvezetés sokkal hatékonyabb, a CoolBoost technológia segítségével manuálisan szabályozható a hűtési folyamat, a DustDefender pedig a keletkező port szünteti meg.

Aspire V 15 Nitro Black Edition

A gépen USB-C portokat találhatunk Thunderbolt 3-mal, ami akár 40Gbps sebességet is elérhet, valamint 4K videókimenet támogatást is kapott a gép.
A képernyő opcionálisan 4K (3480×2160) UHD felbontású is lehet. Az Acer Color Intelligence felelős a képernyő színösszeállításáért, állítja a fényerőt és a kontrasztot, valamint a gammát, a szaturációt és a képminőséget is. Az Aspire V Nitro-ban négy hangszóró felel a megfelelő összhangért. Az Acer TrueHarmony Plus erőteljesebb és tisztább hangzást nyújt, mint az átlag (a gyártó szerint).

Az Aspire VX 15 notebookok nagy méretű hűtőventilátorral rendelkeznek, fém alapanyagú háttérvilágítást kapott a billentyűzete. Ebben a notebook-ban is 7. generációs Intel Core processzor működik majd, valamint akár NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti grafikus lapkával is megvásárolható, GDDR5 VRAM-mal szerelve. A sebességről egy 16 GB DDR4 RAM gondoskodik majd, ez a gyári verzió, azonban ez bővíthető 32 GB-ra. 512 GB SSD-t, illetve még egy 1 TB-os HDD-t is kapunk a gépbe.

Magyarországra az Aspire VX modellek lesznek elérhetők bruttó 260.000 Ft és 330.000 Ft között, ezek a GTX 1050 Ti i5-ös és i7-es konfigurációk. Pontos dátumot nem tudunk egyelőre.

Az Aspire GX sorozat az Acer legújabb asztali PC szériája. Ezek a PC-k is 7. generációs Intel Core procit kapnak, valamint akár 64 GB DDR4 RAM-mal és NVIDIA GeForce GTX 1070 kártyával is használhatjuk őket. Természetesen a 4K felbontás erre a gépekre is értendő.

Adatok tárolására akár 3 TB összkapacitású HDD konfigurálható a PC-hez, valamint egy 256 GB SSD is társul mellé. A gépek külseje is említendő: előlapi vörös fényű LED világítást kapnak a markáns vonalvezetésű gépházak.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Győri Ildi
Évek óta figyelemmel kísérem az Apple útját, de cikkírói foglalkozásom alatt más témákról is írnom kellett, ma már pedig minden tech témáról szívesen írok. Az írás mondhatni közel áll hozzám, mivel jelenleg kommunikáció és média szakos hallgató vagyok a Debreceni Egyetemen.