Zajlik az élet az Apple háza táján. Hírek szivárogtak ki, melyek szerint az Apple a Bosch-tól kapja majd a mozgásérzékelő szenzor alkatrészeket. Eddig az InvenSense szállította az Applenek a szenzorokat, becslések szerint a cég bevételének 60%-a az Apple-lel való együttműködésből jön, így érthető, hogy az Apple-Bosch megállapodásnak nem nagyon örül az InvenSense, akinek a részvényei múlt csütörtökön több mint 5 százalékkal csökkentek. A Bosch eddig a gyorsulásmérőket és a giroszkópokat szolgáltatta az Apple számára, most azonban barometrikus nyomásérzékelőket ajánlott fel az új iPhone-okba.

Az első Bosch alkatrész az iPhone 5s-be került, ez volt a Bosch Sensortech BMA220 egysége, amely végül nem volt sikeres, olyannyira, hogy később egy firmware-frissítéssel kellett kiküszöbölni a problémát. Az iPhone 6-ban már a Bosch és az InvenSense gyorsulásmérője szerepel, a két különböző gyártó alkatrésze együttesen növeli a hatékonyságot.

Játékokra és egyéb alkalmazásokra, amelyek kifinomult inerciális érzékelési képességeket igényelnek, az iPhone 6 az InvenSense szenzort használja. Az egyszerűbb feladatokhoz, például a nyomkövetéshez és a képernyő tájolásának megfelelő forgatásához, a készülék a Bosch érzékelőt veszi igénybe.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSiDownloadBlog
MEGOSZTÁS