Nálunk jár a Bang & Olufsen egyik modellje, a B&O PLAY Beolit 15 vezeték nélküli hangszóró.

Dizájn

Külsőleg nagyon ott van a hangszóró. Szép kialakítás, de mégis letisztult, tökéletes lakáskiegészítő és díszítőelem. Mi rózsaszínben kaptuk meg, mondanom sem kell, beleszerettem. A hangszórót egy bőr fogantyúval tudjuk hordozni, mint egy táskát. A tetején található a hangerőszabályzó gombok, valamint a Bluetooth és a ki-/bekapcsológomb, melyek világítanak is. Dimenzióit tekintve az eszköz 23 x 18.9 x 13.5 cm.

A hangszóró hátulján találunk egy USB-portot, amivel tölthetjük mobileszközeinket, valamint egy 3.5 milliméteres jack-csatlakozót. Mellettük a műanyag fedelet egy pattintással ki lehet nyitni, ahol lehetőségünk van tölteni az akkumulátort, valamint hordozás közben betehetjük ide a tápkábelt. A akkucsatlakozó mellett találunk még egy microUSB portot is.

Súlya 2.7 kg, ez már viszonylag nehéznek mondható, de szerintem ez még a tűrhető kategória, azonban egy hosszabb sétára már nem ajánlatos. 🙂

Több színben is elérhető a Beolit 15: pezsgő, kék, rózsaszín, szürke, valamint fekete színekben.

Hangzás

Több hangszórót is próbáltam már, de ilyen jót még sosem. A basszusa elegendő, a magas hangzás tiszta, a középhangokkal is elégedett vagyok, egyszóval nagyon jó, prémium hangzást biztosít a Beolit 15. A hangszóróban találhatunk egy 14 cm-es széles tartományú, két 10 cm-es passzív mélysugárzót a mély hangokért, valamint három 37 mm-es közép-magas hangsugárzót. Működésükről két 35W-os Class D erősítő felel.

Érdemes olyan helyen hallgatni, ahol alatta üreges hely van, ilyen például egy asztal. Így sokkal jobban élvezhetjük a basszusát. Természetesen kipróbáltam max hangerőn is, de kicsivel a közepes hangerő után már nem adott több basszust, csak a magas hangot emelte. Közepes hangerőn már egész szépen, egyenletesen ‘beteríti’ hangzása a szobát.

Akkumulátor

A Beolit 15 24 órányi üzemidőt ígér. Ezt meg is kapjuk, azonban ez közepesnél alacsonyabb hangerőnél értendő, magasabb hangerőnél már kevesebbet bír.

Technikai adatok

Csatlakozás Bluetooth 4.0, 3,5 mm-es jack-csatlakozó, USB-port, akkumulátor-csatlakozó, microUSB port
Erősítő 2 db 35 wattos Class D a mély és magas hangoknak (2 x 120 watt csúcsteljesítmény)
Üzemidő 24 óra
Méretek 23 x 18,9 x 13,5 cm
Színek kék, pezsgő, rózsaszín, szürke, fekete
Anyagok alumínium, műanyag, gumi, bőr
Súly 2,7 kg

Összegzés

Összességében egy nagyon jó hangszórót volt lehetőségem tesztelni, ajánlom azoknak, akik szeretik kiváló minőségben hallgatni a zenét és szeretnének egy igényes hangszórót lakásukba. Ára jelenleg 150.000 Ft körül mozog, ami nyilván nem olcsó, de a hangzása bizonyítja, hogy megéri az árát. Ha bárhol lehetőségetek adódik megszólaltatni, ne hagyjátok ki!

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS