Túlárazta az Apple az iPhone X-et? Mégis olyan hiány van belőle, hogy ha most rendelnéd, 3-6 hét a szállítási idő. Ez két okból lehet: hatalmas rá a kereslet annak ellenére, hogy nagyon drága a készülék, a másik lehetőség pedig, hogy az Apple nagyon kevesett gyártott le a startra. Mindkettő simán elképzelhető. Az iPhone X 64 GB-os változatának az Apple 379.990 Ft-os árcímkét adott, a 256 GB-os pedig 436.990 Ft-ba kerül.

Ez sem olcsó, de a készlethiányt néhányan elég durván kihasználják. Ha 64 GB-os modellt látsz 400.000 Ft-ért, az még nagyon “olcsó”, vannak 550.000 Ft-os hirdetések is, de az első helyen messze a mobilcorner.hu áll, ahol a készülék ára egészen pontosan 682.000 Ft, a 256 GB-os pedig 868.000 Ft. Amikor először szembesültem ezzel az árral (a Tech2.hu Közösség csoportban posztolták), felnevettem. Van egy bizonyos egészséges haszon, de ez már egészen hajmeresztő. Bár az oldalon 3-5 munkanapos szállítással listázták a terméket, én inkább várnék 3-4 hetet a készülékre fele annyiért, de bizonyára ezt az árat is kifizetik az emberek.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.

  • sotaM rednaxelA

    Ennyi pénzen biztos sok Xiaomi mi A1et vehetek.

  • skynet

    mi ebben a bicskanyitogató? kötelező megvenni?

  • Mobilcorner osztrák telefonokat forgalmaz. Legalábbis amit rendeltem tőlük Mate 9 az osztrák… viszont ez nem írják sehol. /off

  • Zsolt Papp

    Hülyèk a tùl oldalon vannak.