Ugyan a Microsoft a táblagépet, mint eszközt fogalmazta újra a Surface sorozattal, mégis most egy notebookot lepleztek le, méghozzá Surface Laptop néven. A készüléken már a frissen bemutatott, oktatási célokra szánt Windows 10 S rendszer teljesít szolgálatot, ám ez az év végéig ingyenesen Windows 10 Próra frissíthető, ha ezt valaki nem teszi meg, akkor jövőre már 50 dollárt kell érte fizetnie.

Az új Surface érintésérzékenységet és Stylust támogató PixelSense kijelzőt kapott, amelynek képátlója 13,5 hüvelykes, ezen pedig 2256 x 1504 pixel jelenik meg, a 201 ppi-s képpontsűrűség korrektnek mondható a kategóriában. A gép ára a hardveres konfigurációtól függ: 999 dollárért még csak Intel i5-7200U rendszerchipet, 4 GB RAM-ot, valamint 128 GB-os SSD-t kapunk (elég drága ez így), 2200 dollárt kicsengetve viszont már Intel i7-re, 16 GB RAM-ra, valamint 512 GB-os SSD-re számíthatunk, állítólag lesz 1 TB-os változat is.

A hangszórót a billentyűzet mögé, pontosabban alá rejtették, ám ettől még nem kell tartani, hogy ne muzsikálna jól a gép, hiszen Dolby Audio Premium minősítéssel rendelkezik. Portok tekintetében egy darab USB 3.0-ra, egy mini DisplayPortra, valamint egy Surface portra (tölteni lehet ezen keresztül) készülhetünk, USB Type-C-nek nyoma sincs sajnos.

A Surface Laptop átlagosan 14,5 mm vékony, a legkarcsúbb pontján pedig mindössze 9,9 mm, ehhez 1,25 kg-os tömeg párosul. A meglehetősen kellemes adatok ellenére elvileg 14,5 órányi filmnézést bír a notebook egy feltöltéssel.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Tamás Zsolt
Sok éve dolgozom már mobilkommunikációs szegmensben, az újságírás és a rádiózás a szenvedélyem, a sales a munkám részét képezi, a jogi tudás pedig a mindennapjaimat segíti.
  • Blacklamb

    Sikerült szépen elszállni az árral. Az MS szerintem ne próbálkozzon Apple marketinggel.