Bemutatkozott a Withings Body okosmérleg, ami mindent megmutat amit csak szeretnél. A mérleg figyeli a testsúly és a testfelépítés alakulását.

A legtöbb mérleg csak súlyt mér, azonban a Withings Body nem csak ennyiből áll. Az edzett üveg borítású, ultravékony mérleg a dizájnja mellett okos is. A Withings Body a súly mellett méri még testzsír százalékot, az izom- és csonttömeget, illetve a test víztartalmát is.

Withings_Body_feher Withings_Body_fekete

A Health Mate nevű alkalmazásba tárolja az adatokat az okoseszköz, így könnyen nyomon tudjuk követni testünk változását. Akár 8 felhasználót is automatikusan felismer a mérleg, az adatokat pedig képes külön kezelni, a telefonra szikronizálni az előbb említett alkalmazásba. Az adatokat WiFi vagy Bluetooth segítségével szinkronizálhatjuk. A kijelzőn található trendvonalakkal ellátott grafikon mutatja a legutolsó mért 8 értéket, amelynek köszönhetően egyszerűen követhetjük a változásokat.

Withings_Body_image2Az applikációban követhető a táplálkozás is, valamint ha célokat tűzünk ki és azokat teljesítjük, akkor jutalmakat is kaphatunk, amely segít a pozitív hozzáállásban, ösztönöz arra, hogy elérjük a kívánt értékeket.
Az alkalmazásban csak meg kell adnunk a kívánt testsúlyt, az alkalmazás pedig kiszámolja a megengedett napi kalóriamennyiséget.
A sok-sok funkció mellett a Withings Body még az aktuális helyi időjárásról is tájékoztat, így könnyen eldönthetjük, hogy milyen ruhát vegyünk fel reggel.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Győri Ildi
Évek óta figyelemmel kísérem az Apple útját, de cikkírói foglalkozásom alatt más témákról is írnom kellett, ma már pedig minden tech témáról szívesen írok. Az írás mondhatni közel áll hozzám, mivel jelenleg kommunikáció és média szakos hallgató vagyok a Debreceni Egyetemen.