Ha moziba megyünk, akkor a filmeket általában projektorok által vetített képen élvezhetjük, amik természetesen sokkal nagyobb teljesítményűek, mint egy otthoni megoldás, nem véletlen, hogy sokan inkább a TV-t választják a nappaliba. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan szó szerint szemtanúi lehetünk a nagy változásnak, ki másnak, mint a Samsungnak köszönhetően.

A dél-koreai gyártó ugyanis bemutatta azt a nagyjából 10,3 méteres képátlóval rendelkező kijelzőt, amit a mozitermekbe szánnak. A 4K felbontású, tehát 4096 x 2160 pixelt megjeleníteni képes panel a cég szerint a HDR technológiának és az ultra magas kontrasztaránynak köszönhetően minden eddiginél élethűbb képet garantál, amiben egyébként mi is hiszünk. A torzításmentes, projektorok minőségénél tízszer jobb megoldásra persze még várni kell, Dél-Koreában már kipróbálható, de az itthoni termekbe még évekbe telhet, mire eljut. De legalább látszik a fény az alagút végén.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Tamás Zsolt

Sok éve dolgozom már mobilkommunikációs szegmensben, az újságírás és a rádiózás a szenvedélyem, a sales a munkám részét képezi, a jogi tudás pedig a mindennapjaimat segíti.