Múlt héten röppent fel az a hír, hogy az Apple az iPhone 8-hoz 10W-os USB-C fali töltőt fog csomagolni, ami megerősítené azt, hogy az új készülék már gyorstöltést is fog támogatni. Amiben minden iPhone tulajdonos egyetért, hogy erre hatalmas szükség van.

Ming-Chi Kuo, a KGI elemzője szerint minden 2017-es iPhone mellé 5W-os töltő fog járni, ami gyakorlatilag semmi változást nem fog jelenteni, hiszen most is 5V/1A-es töltővel pumpáljuk órákon át a telefont. Ezen felül azt is hozzátette, hogy az iPhone 8-ban lesz egy külön IC, ami a hatékonyabb töltésért lesz felelős, de mindössze ennyi, ugyanúgy USB-A -> Lightning kábellel fogjuk tölteni, a MacBook Pro tulajdonosok pedig vegyenek USB-C -> Lightning kábelt.

Ha már töltésről beszélünk, az üveg hátlap miatt szinte nem is cáfolható, hogy vezeték nélküli töltéssel is bírni fog az új iPhone, azonban töltőpadot külön kell majd vásárolni hozzá, az – micsoda meglepetés – nem lesz alap tartozék.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSUberGizmo
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.