Az idei CES-en az ASUS elnöke, Jonney Shih bemutatta az ASUS ZenFone AR és ZenFone 3 Zoom okostelefonokat.

ASUS ZenFone AR

Ez az első okostelefon, amely egyszerre Tango- és Daydream-képes. A Tango a Google által fejlesztett szenzorkészlet és computer-vision szoftver. Ennek a szoftvernek köszönhetően egyedülálló AR (kiterjesztett valóság) élményt nyújt az okostelefon. A Daydream szintén a Google fejlesztése, ami egy magas minőségű mobil VR (virtuális valóság) platform.

A ZenFone AR vékony és könnyű telefon. 5,7 hüvelykes WQHD Super AMOLED kijelzővel, valamint egy új, öt mágnest tartalmazó hangszóróval rendelkezik. Találhatunk benne egy háromkamerás rendszert is, amely egy 23 megapixeles fő, egy mozgáskövető és egy mélység-érzékelő kamerából áll.
A telefonban a Tangora optimalizált Qualcomm Snapdragon 821 processzor található, valamint az okostelefonok között egyedülállóan 8 GB RAM-ot kapott.

ASUS ZenFone 3 Zoom

A ZenFone 3 Zoom okostelefont elsősorban a fotózás szerelmeseinek tervezték. Képátlója 5,5 hüvelyk. A duál kamerás rendszernek köszönhetően nagyszerű képeket és videókat készít. A világ legvékonyabb okostelefonja 5000 mAh akkumulátort kapott, így a telefon készenléti ideje 42 nap is lehet.

A duál kamera két 12 megapixeles kamerából tevődik össze, az egyik f/1.7 rekeszértékű, 25 mm fókusztávú lencsével, a másik 59 mm fókusztávú lencsével rendelkezik. A 25 mm-ről 59 mm-es lencseváltással 2,3-szoros optikai nagyítást érhetünk el, amely tökéletes portréfotózáshoz, illetve távoli tárgyak fényképezéséhez. A TriTech+ autófókusz segítségével a rendszer automatikus választ a három autófókusz technológia közül.

A ZenFone 3 Zoom az első olyan telefon, amely SuperPixel kamera technológiával rendelkezik, ez a gyors fókuszálásért és az éjjel készített képek jó minőségéért felel. Akár négyszeresére növelhetjük a szenzorok fényérzékenységét, ez a zajcsökkentés alkalmazásával és az ISO-értékek kiválasztásával érhető el. A ZenFone 3 Zoom fényérzékenysége 2,5x nagyobb az iPhone 7 Plus-nál, valamint 10-szer az okostelefonok átlagos értékénél.
A telefon csak 170 gramm, benne található még egy Qualcomm Snapdragon 625 processzor is. És ami a legdurvább: akár 6,4 óra folyamatos 4K UHD minőségű videókészítésre képes egyetlen feltöltéssel. Te melyiket választanád?

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS