Az iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X készülékek támogatják a gyorstöltést, azonban ehhez az Apple nem szolgáltatja a megfelelő tartozékokat. Legjobb esetben a telepek károsítása nélkül 50%-ra fél óra alatt lehet feltölteni az új mobilokat, de ehhez nem csak egy gyorstöltésre alkalmas töltőfejre van szükségünk, de egy plusz kábelre is.

Ez azért van, mert az iPhone-ok az ún. USB Power Delivery szabványt használják és ehhez USB Type-C végű kábelre van szükség. Minden ezt a szabványt használó MFI tanúsítvánnyal rendelkező tartozék megteszi elvileg, de nézzük csak a gyári kiegészítők árát.

Az 1 méteres Lightning -> USB Type-C adatkábel 10.290 Ft, a 2 méteres pedig 13.990 Ft, valamint a 29 wattos USB Type-C hálózati adapter potom 19.990 Ft-ba kerül, de ezen felül persze van 61 és 87 wattos adapter is, ami 27.990 Ft és 29.990 Ft. Így gyári tartozékokból minimum 30.280 Ft-ba kerül a készülék árán felül, ha gyorsabban szeretnéd tölteni, ugyanis továbbra is a régi 5W-os hálózati adaptert kapjuk a készülékekhez.

Csak a szokásos Apple.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.

  • jf.sebastian

    Idióta alma buziknak teljesen megéri..