Néhány napja jelentette meg a Microsoft a Skype okostelefonos verziójának legújabb kiadását, mely 8.0 verziószámmal került be a Play Áruházba. A frissítés ezúttal többet hoz apróbb változtatásoknál, hiszen teljesen megújult a kezelőfelület, új színek, animációk és más grafikai módosításoknak köszönhetően nyomokban se hasonlít a korábbi változatokra. A főképernyőn három lap közül választhatunk, a középsőn találjuk a chat beszélgetéseink listáját. Baloldalon van az új Highlights rész, amihez a Messengerhez hasonlóan a Snapchat Stories funkciója adta az ihletet. Itt fotókat és videókat oszthatunk meg a partnerek részére, akik ezt anélkül láthatják és nézhetik, hogy beszélgetésbe kezdenének velünk.

A jobb oldalon lévü fülön is Snapchat utánérzésünk lehet. Itt rögtön a fényképezőt nyithatjuk meg, az elkészített fotót azonnal továbbíthatjuk az ismerőseinknek vagy rögtön kitehetjük a Highlights fülre. Természetesen nem hiányozhatnak a képszerkesztő és matricás funkciók sem, úgyhogy most már a Skype is egyfajta Snapchat utánzatnak tűnhet. Ezek mellett azért megmaradtak a klasszikus funkciók is, tehát alapvetően továbbra is a szöveges csetelés, valamint az ingyenes hang- és videohívás a fő vonzerő. A megújult Skype jelenleg csak Androidra érhető el, de néhány héten belül iPhone-ra és iPad-re is letölthető lesz, valamint kicsivel később a Windows és Mac asztali gépekre is megérkezik a frissítés.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGSMArena
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)