Érdekes fejlemények történnek az elmúlt időszakban az IT piacán. A telefonok egyre inkább tablet méretűek, míg a tabletek össze fele mennek. A notebookok már tabletek is, a tabletekből pedig notebookot lehet csinálni. És van olyan is, hogy egy készülékkel nagyobb változás nem esik, éppen csak átnevezi azt a gyártó.

Ez történik most tavasszal az Acernél is. A gyártó tavaly mutatta be az Iconia W700-at, az Intel Core i5-ös processzorral és FullHD kijelzővel rendelkező Windows 8-as tabletjét, amely már Magyarországon is megjelent. Az MWC-n bemutatott egy billentyűzetes védőtokot is az Acer a W700-hoz, amellyel kényelmesebb a használat út közben is.

A készülék hibája viszont az, hogy nem éppen olcsó a 11,6″-os FullHD kijelzővel és Intel Core i5 processzorral. Ezt valószínűleg az Acer is átlátja és újrapozicionálja a készüléket. A készülék hamarosan már nem tabletnek, hanem hibrid-ultrabooknak és hibrid-notebooknak kategorizálja majd a gyártó az Iconia W700-at, amelynek a neve is átalakul és Aspire P3 néven lesz majd megvásárolható.

Az új név mellé hardveres megújulás is tapasztalható lesz majd, hiszen a 11,6″-os kijelző kisebb felbontást kap, 1600×900 pixeles lesz, azonban ez akár pozitívumként is felfogható, hiszen ekkora képátló mellett is kielégítő ekkora felbontás, cserébe kisebb lesz a fogyasztása a megjelenítőnek és az árat is tudja a gyártó redukálni. Emellett az Intel Core i5 processzor helyett kisebb teljesítményű egységek is választhatóak lesznek. Az i3-as modellt még hibrid-ultrabooknak hívja majd az Acer, azonban lesz még olcsóbb, Pentium és Celeron processzorral szerelt modell is, azokat már nem nevezheti majd a gyártó ultrabooknak, valószínűsíthetőbb a hibrid-notebook kifejezés. A háttértárat tekintve is szabadabban mozoghatunk majd, hiszen az Aspire P3 elérhető lesz 32, 64 és 128 Gbájtos flash meghajtóval is.

A Windows 8 operációs rendszer természetesen marad majd, illetve hogy valóban notebookszerű legyen a készülék, a billentyűzetes védőtok is alap felszereltség lesz a készülék dobozában.

Az Acer várhatóan pár héten belül bemutatja a megújított és átnevezett Aspire P3 hibrid-ultrabookot, amelyet követően várhatóan talán már hazánkban is megvehető lesz majd.