Korábban néhány kedves olvasónk már jelezte, hogy megérkezett Samsung Galaxy S7 és S7 edge készülékeikre az Android 7.0 frissítés, most azonban a Telenor egyik munkatársa is megerősítette.

A kártyafüggetlen modellek többsége már megkapta az új rendszerverziót (van, aki még mindig várakozik), viszont a Telekom és Telenor függő Galaxy S7 és S7 edge mobilokra is megjött a Google új rendszere. A Vodafonetól egyelőre nincs hírünk.

Az Android 7.0 rengeteg optimalizációt tartalmaz, átdolgozott értesítési központot köszönthetünk, illetve natívan megtalálható a rendszerben az osztott képernyő, ami a Samsung esetében azt jelenti, hogy mostantól még több applikáció támogatja ezt. Az akkumulátoridővel kapcsolatban vegyesek a tapasztalatok, van aki szerint jobb lett és van olyan is, aki szerint sokkal rosszabb.

A frissítést OTA módon kell megkapnod, ha nem dobja fel a készülék, akkor keress rá manuálisan a beállítások között a frissítésre. A művelet elvégzése előtt ajánlott egy biztonsági mentés készítése (noha nem jár adatvesztéssel). Ha a frissítés után ha nem rendeltetésszerűen működik a mobil, akkor érdemes egy gyári beállítást elvégezni, mely viszont tényleges adatvesztéssel jár!

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.