A következő BlackBerry telefon a cég vezérigazgatója szerint valamikor a jövő hónapban fog debütálni. Valamint arról is nyilatkozott, hogy az idén két olcsóbb készülékkel is előrukkolnak majd, melyek közül az egyik érintőképernyős modell lesz a másik pedig rendelkezni fog a BlackBerry mobilokra jellemző fizikai billentyűzettel.

A jövő hónapban érkező készüléket pedig a kínai TCL, Európában ismertebb nevén az Alcatel készítheti majd el a BlackBerrynek. Nemrég megjelent a Wi-Fi Alliance weboldalán egy DTEK 50 nevű készülék, amely a TCL-től érkezett hozzájuk. A DTEK elnevezés azért is furcsa, mivel a BlackBerry Priv is DTEK néven került be anno a Wi-Fi Alliance rendszerébe. Valamint ha a modellszámot is jobban szemügyre vesszük, akkor látható, hogy az STH100-2 számozás teljesen passzol a BlackBerry által használt modellszámok sémájához. (Pl: a BlackBerry Priv modellszáma: STV100-1).

blackberry-tclEzen információk megerősítik azt a korábbi feltevést, hogy a BlackBerry és a TCL valamilyen együttműködési szerződést kötött egymással. A partnerség első eredménye lehet a BlackBerry-nél “Hamburg” kódnéven fejlesztett készülék, amely hardverileg nagyon hasonlít az Alcatel Idol 4-re. A “Hamburg” várhatóan egy 5,2 hüvelykes 1080p felbontású megjelenítővel, és Qualcomm Snapdragon 615 processzorral érkezik majd. Bár az Idol 4 egy Snapdragon 617 processzort kapott, a többi specifikáció mégis megegyezik, ami nem lehet véletlen. Mindenesetre már nem kell sokat várnunk a BlackBerry “Hamburg” bemutatására, ugyanis mint már említettem, a jövő hónapban sor kerül majd rá.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGSMArena
MEGOSZTÁS
Dömötör István

2010 óta rajongok az okostelefonokért, és ez jó sokáig nem fog változni…