Mikor is láttunk utoljára “mini” változatot a Samsung Galaxy S-szériában? Ja igen, a 2015-es Galaxy S5-nél. A Galaxy S6 Mini egy viszonteladó oldalán jelent meg, mint hamarosan érkező mobil, azonban ez azóta sem történt meg, vélhetően elkaszálták a tervet, a tavalyi Galaxy S7-nél pedig még csak hír sem volt mini változatról.

Most viszont úgy néz ki, hogy lesz Galaxy S8 Mini, azonban pont azt fogja tudni, amire számítani lehet. Egy meg nem erősített forrás szerint a Galaxy S8 Mini egy 5,3 hüvelykes Infinity Display kijelzőt fog kapni egy 4,7 hüvelykes – átlagos kávájú – házban. A forrás szerint a kijelző nem lesz annyira “Infinity”, mint a Galaxy S8 esetében. A teljesítményt elvileg egy Snapragon 821-es processzor (EU-ban vélhetően valamilyen Exynos változat – ha lesz) és 4 GB RAM fogja biztosítani, a belső tárhelyet pedig 32 GB-ra jósolják. A kamera marad ugyanaz a 12 MP-es Dual Pixel szenzor, az előlapon pedig ugyanúgy marad az írisz-szkenner.

Mint mindig, először Dél-Koreában fogják piacra dobni a mobilt, majd utána a további régiókban. Az igény megvan a kompakt méretű okostelefonokra, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy ebből mi fog megvalósulni.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGizmoChina
MEGOSZTÁS
Laci
Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.