A CES 2017-en a “legek” küzdenek egymással, mint például a leggyorsabb notebook, a legkönnyebb notebook, a legdurvább gamer notebook, az LG viszont más irányt vett fel.

Bemutatta ugyanis az LG Gram 14 névre hallgató noteszgépét, mely a gyártó szerint 21 óra használatot biztosít egyetlen feltöltéssel. Emellett a notebook igen kecses, mindössze 0.98 kg és sebességben sem utolsó.

Nevéből adódóan 14 inches képátlóval rendelkezik, a teljesítményről egy Intel Core i5-5200 típusú processzor gondoskodik, mellé társul 8 GB DDR3L 1600 MHz-es RAM és 128 GB SSD háttértár. A gép háza nano karbon magnézium ötvözetből készült, a kijelzőpanel pedig IPS technológiájú.

Elég bátor dolog kijelenteni az LG-től ezt a 21 órás üzemidőt, kiváncsian várjuk, hogy a gyakorlatban ez mennyi is, de ha már 18-at teljesít, az már szép eredménynek mondható. Az LG Gram 14 850$-os áron (kb. 251.000 Ft hazai járulékok nélkül) lesz kapható, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mikortól.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSUbergizmo
MEGOSZTÁS
Laci
Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.
  • Ivánszky Péter

    14 850$?

  • Bajza Ferenc

    Sajnos Magyarországon nem lesz kapható…