A Cubot Rainbow 2 egy abszolút belépőszintű okostelefon, viszont Android 7.0 Nougat rendszert futtat, duál kamerás és igen jó ára is van.

A telefon alapvetően kompaktnak mondható, 5 hüvelykes HD kijelzővel rendelkezik, amit egy 2350 mAh kapacitású akkumulátor lát el energiával. A rendszer működéséhez hozzájárul egy MediaTek MT6580A típusú, 4 x 1,3 GHz-en működő processzor, valamint 1 GB RAM. Igen, ez 2017-ben kevés, de nézzétek azt is, hogy mennyibe kerül a telefon.

A belső tárhely 16 GB, ami bővíthető microSD-vel 256 GB-ig, az előlapra egy 5 MP-es kamera került dedikált ledes villanóval, a hátlapon pedig egy kétkamerás rendszer található. A fő kamera 13 MP felbontású, a másodlagos pedig 2 MP-es, ami a jobb mélységeffekt elérésében segédkezik.

A Cubot Rainbow 2 magyar nyelvű menüvel is rendelkezik, a legnagyobb hátránya viszont, hogy csak 3G-s.

Június 5-ig a CAFAGO oldalán németországi raktárból (ÁFA és vám fizetési kötelezettség nélkül) a “PZ0012BEUS” kuponkód felhasználásával 19,45 dollár kedvezményre jogosulsz, így a telefon mindössze 67,39 dollárba kerül, ami átszámolva 18.700 Ft körül van aktuális árfolyamon. Másodlagos telefonnak vagy gyermeknek első telefonnak szerintem kiváló lehet. Ha megvennéd, akkor IDE kattintva megteheted.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci

Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.

 • aytukabozs

  Áfa nélkül hm?
  Nem inkább áfás ár?
  Vám nélkül?
  Jóhogy, EU tagállamból jön!

 • St. John Smythe

  ”A rendszer működéséhez hozzájárul egy MediaTek MT6580A típusú, 4 x 1,3 GHz-en működő processzor, valamint 1 GB RAM. Igen, ez 2017-ben kevés, de nézzétek azt is, hogy mennyibe kerül a telefon.”

  Ha viszont csak telefonálni, meg SMS-t lehet vele küldeni mert a többihez kevés a hardver akkor viszont drága.